Lencsevégre kapták a Börzsönyben kószáló farkast

  Egy Börzsönyben kószáló farkasról osztottak meg fotót a Börzsönyi Természetvédők. A közösségi oldalukon feltett fotó alá ezt írták: "A börzsönyi farkas. Ezúttal nem a vadkamera, hanem Demjén Tamás tagtársunk találkozott vele, - és jó fotósként - azonnal lekapta. A mintázata alapján nagy valószínűséggel ugyanaz az állat, amely a kameracsapdáink előtt is járt."

  Végre sikerült megörökíteni az ordastForrás: Demjén Tamás/ Börzsönyi Természetvédők/Facebook

  A fotó alatti egyik hozzászólásból kiderül, hogy a farkas jelenlétének egyéb közvetett bizonyítékát is megtalálták: előző nap a kép készítésének helyétől 1 km-re a helyi vadőr egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút talált. A tetemen látható, egyik tiszta fognyomból DNS-mintát vettek, ami már  laboratóriumban van. A szakemberek azt remélik, hogy volt annyi nyálmaradvány a sebben, hogy abból egyértelműen azonosítani lehessen a ragadozó faját – írja a hellovidek.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!