Folytathatja világ körüli útját a Nepálban ragadt skót család

A skóciai Aberdeenben élő Smith család boldog, hogy folytathatja a világ körüli útját, miután három hónapot töltött egy isten háta mögötti nepáli városban, Luklában. Kris és Julie Smith, valamint két gyermekük, a kilencéves Erihn és négyéves Jacob mostan tovább indulhatnak az Everest  alaptáborához – írja a BBC.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt kerekedtek fel Aberdeenből, hogy teljesítsék nem mindennapi álmukat: körbejárják a földet. A márciusi lezárások miatt azonban az egyik repülőtér kifutópályája melletti szállodában ragadtak, a Solukhumbu régióban lévő kis városban, több ezer kilométerre az otthonuktól. A család viszont most pozitív hírekkel szolgált a Facebookon:

"Kevin Sherpa barátunk rengeteg utánajárásának köszönhetően a hatóságok engedélyezték, hogy zöld utat kapjunk a túránkhoz. Miután március 18-án elhagytuk Katmandut, csak egy 7 napos kirándulást tehettünk a lezárások miatt. Ezután 3 hónapos kényszerszünet következett, mielőtt most ismét útra kelhetünk. Nem tudom kifejezni, mennyire izgatottak és hálásak vagyunk mindannyian, hogy folytathatjuk az utunkat és az álmunkat, hogy eljussunk a Szágarmantha Nemzeti Parkba, és saját szemünkkel láthassuk a világ legmagasabb hegyét."

Egy helyi serpafalu Nepál Sagarmatha Nemzeti Parkjában, kilátással a Thamserku hegyre (6623 méter)Forrás: Boyloso/Shutterstock

Mielőtt Nepálba érkeztek, már 18 országban jártak, köztük Indiában, Jordániában, Albániában, Szerbiában és Magyarországon is.

A 41 éves családfő elmesélte, hogy a luklai viszonyok meglehetősen szerények voltak és csak egyetlen kandallójuk volt, amivel éjszaka melegen tarthatták a szobájukat.

A család Vietnámba és Srí Lankára is szeretne eljutni – tette hozzá a 46 éves édesanya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek