Szalonnasütés és csillagfényes túra várja a Fényes Tanösvényen

Hangulatos nyáresti sütögetésre várják az érdeklődőket szeptember 4-én, pénteken a Tatai Fényes Tanösvényen. Miközben a család vagy baráti társaság a természetben töltődik fel, a tábortűzről, finom ételekről és italokról a szervezők gondoskodnak. Amennyiben valaki kedvet kap egy esti felfedezéshez, holdfényes éjszakai természetismereti túrára is elviszik. A jó hangulatért és a kalauzolásért Márkus Ferenc, természetvédelmi ökológus felel.

Hangulatos program várja a érdeklődőket Tatán – illusztrációForrás: Free-Photos/Pixabay

 Az egész évben, szezonon kívül is látogatható Fényes Tanösvény egy tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, amely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. A tanösvényt a Látogatóközpont helyi élővilágot bemutató kiállításai és foglalkozásai egészítik ki – olvasható a szervező weboldalán.

A programokra előzetes regisztráció szükséges, amit külön-külön, de akár egyben is megtehetnek. A sütögetés (18 órától) és a vezetett túra (19.30-tól) részvételi díja egyben 3.000 Ft/fő, mely tartalmazza a vezetett túrát  és a vendéglátást (szalonna, kolbász, kenyér, limonádé). A vezetett túrának a részvételi díja: 1.500 Ft/fő (szalonnasütés nélkül). További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek