Maratoni buszjárat indul Delhiből Londonba

A busz 70 nap alatt 18 országon fog átkelni, az utasok pedig megcsodálhatják a mianmari pagodákat, kirándulhatnak a Kínai nagy falon, és olyan történelmi városokba is ellátogathatnak, mint Moszkva vagy Prága. Mint az utat kínáló Adventures Overland egyik alapítója, Tushar Agarwal elmondta, az ötletet egy 2010-es, Londonból Delhibe tett útja inspirálta – írja a CNN.

Életreszóló kalandokat ígérnek a túra szervezőiForrás: Adventures Overland/Facebook

Az Adventures Overland megalapítása óta Agarwal és a másik alapítótag, Sanjay Madan három India-London expedíciót szervezett, amelyek során az utazók saját autójukkal, konvojban haladtak. Bár az utazás jól sikerült, Agarwal és Madan nagyon szerettek volna valami mást is kitalálni azoknak, akik akarnak vezetni.

Arra jutottunk, hogy összeállítunk egy buszos utazást, amelyen az emberek kényelmesen ülhetnek, és messzire eljuthatnak."

Az első Delhi-London buszos útra 2021 közepén kerül sor, a Covid-korlátozásoktól függőben. "A legjobb lenne április és június között indulni, mert akkor a legkedvezőbb az időjárás Indiától Mianmarig, valamint Kína és Kirgizisztán magas hegyeiben" – magyarázta Agarwal.

A program nem olcsó, körülbelül 20 000 dollárba, azaz nagyjából 6 milliór forintba kerül, de lehetőség van arra is, hogy a négy szakaszra oszló útnak csupán egy részét tegye meg valaki. Az Egyesült Királyságból és Indiából is el lehet indulni, de a Londonba érkező utasok repülővel térhetnek vissza Indiába, a jármű pedig újabb 20 turistával fordul vissza.

Mint a szervezők elmondták, ez egy kipróbált és biztonságos útvonal, és minden határátlépéskor helyi idegenvezetők is csatlakoznak, hogy segítsék az utazást.

Az ötlet bejelentése óta eddig mintegy 40 ezren regisztráltak érdeklődőként. Aki arról álmodozik, hogy benevez egy útra, annak Agarwal azt tanácsolja, hogy nyitott elmével és szívvel közelítsen a kalandhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek