Hegymászók és helikopterek segítségével épült fel Norvégia drámai új hídja

  Az ország nyugati részén található Hardanger kerületben drámai, új híd épült a Vøringsfossen-vízesés fölé, melyről magával ragadó kilátás nyílik a környező tájra, az Eid fjord vidékére - adja hírül a cnn.com.

  A Voringsfossen-vízesésForrás: Jeblad/commons.wikimedia.org

  A Carl-Viggo Hølmebakk építész által tervezett híd építését már több mint egy évtized kezdték előkészíteni, a munkálatokhoz 2015-ben láttak hozzá, most pedig végre ráléphetnek a bátor látogatók a Måbødalen-völgy két oldalát összekötő, 99 lépcsőt magában foglaló építményre.

  A vízesés körül ugyanakkor még több fejlesztés várható, amelyeknek célja, hogy még vonzóbbá tegye a népszerű helyszínt. A teljes projektnek további utak és egy kilátó is részét képezi, a munkálatok 2022-re fejeződnek be.

  A domborzati viszonyok miatt a munkásoknak nincs könnyű dolguk, csak a rövid, nyári szezonban folytathatják az építkezést, melyhez a híd esetében hegymászókat és helikoptereket is igénybe kellett venni.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!