Szombattól tilos az alkohol éjfél után Norvégiában

  A norvég kormány igyekszik intézkedéseivel lassítani a koronavírus-járvány terjedését, ennek keretében mostantól éjfél után tilos az alkohol forgalmazása az országban. A norvég egészségügyi miniszter péntek délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány új megszorításokkal veszi fel a harcot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A főbb intézkedések között van az éjfél utáni alkoholtilalom, vagyis az a szabályozás, mely szerint éjfél után már nem szolgálhatnak fel alkoholt a vendéglátóhelyeken, valamint a 200 főnél nagyobb rendezvények tiltásának fenntartása – írja a norvég médiára hivatkozva a Local.

  Éjfél után tilos az alkohol NorvégiábanForrás: Pixabay.com

  Bent Høie bejelentésében hangsúlyozta, hogy az utóbbi napokban nőtt a fertőzések száma, ezért a kormány a korábbi fokozatos újranyitási törekvések ellenére az ellenőrzés fokozása mellett határozott. A helyzet felülvizsgálatát a norvég hatóságok szeptember elejére ütemezik.

  A kormány ajánlásában a lakosságot a biciklihasználatra bátorítja, valamint arra, hogy ha lehet, heti két-három munkanapot home office-ban végezzenek, mindkét intézkedés a tömegközlekedés használatának csökkentésére irányul.

  Az országos tisztifőorvos ajánlása alapján kiadott kormányrendelet Norvégiát a sárga kategóriába sorolja, vagyis járványügyi szempontból az aktuális fertőzöttség mértéke kevésbé súlyos.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!