Szombattól tilos az alkohol éjfél után Norvégiában

A norvég kormány igyekszik intézkedéseivel lassítani a koronavírus-járvány terjedését, ennek keretében mostantól éjfél után tilos az alkohol forgalmazása az országban. A norvég egészségügyi miniszter péntek délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány új megszorításokkal veszi fel a harcot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A főbb intézkedések között van az éjfél utáni alkoholtilalom, vagyis az a szabályozás, mely szerint éjfél után már nem szolgálhatnak fel alkoholt a vendéglátóhelyeken, valamint a 200 főnél nagyobb rendezvények tiltásának fenntartása – írja a norvég médiára hivatkozva a Local.

Éjfél után tilos az alkohol NorvégiábanForrás: Pixabay.com

Bent Høie bejelentésében hangsúlyozta, hogy az utóbbi napokban nőtt a fertőzések száma, ezért a kormány a korábbi fokozatos újranyitási törekvések ellenére az ellenőrzés fokozása mellett határozott. A helyzet felülvizsgálatát a norvég hatóságok szeptember elejére ütemezik.

A kormány ajánlásában a lakosságot a biciklihasználatra bátorítja, valamint arra, hogy ha lehet, heti két-három munkanapot home office-ban végezzenek, mindkét intézkedés a tömegközlekedés használatának csökkentésére irányul.

Az országos tisztifőorvos ajánlása alapján kiadott kormányrendelet Norvégiát a sárga kategóriába sorolja, vagyis járványügyi szempontból az aktuális fertőzöttség mértéke kevésbé súlyos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek