Látványos vasúti hídon is áthalad Kanada legújabb túraútvonala

Tíz éve készül Kanada legújabb, hosszú távú túraútvonala, mely 770 kilométeren keresztül szeli át a British Columbia-i Vancouver-szigetet (VIT). Az út a déli Victoria városból indul észak felé, egészen Cape Scottig. Útközben a kirándulók belemerülhetnek a sziget ökológiájának és kultúrájának minden aspektusába: az öreg erdők és bársonyos hegyek világába, miközben dimbes-dombos erdészutakon, elhagyatott bányák és kolosszusos vasúti hidak mellett haladnak el, nem kevesebb, mint 49 őslakos kultúra területén - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

A Kinsol vasúti hídForrás: Vrsmith/commons.wikimedia.org

Az utat az USA csendes-óceáni partvidékén futó Pacific Crest Trail ihlette, és a hajdani vasút mentén fut. A munkálatok 2009-ben kezdődtek Gil Parker hegymászó vezetésével, az út déli szakaszát 2019. júliusában nyitották meg, eddig több mint 85%-ban készült el.

Az út legkönnyebb szakasza Victoria és a Cowichan-tó között található, mely a régi vasút mentén halad, és magában foglalja a látványos, 44 méter magas Kinsol Trestle-t, amelyet 2011-ben közösségi adománygyűjtés során restauráltak. Ez a rész kerékpárral és lóháton is járható.

Egy másik kezdőpont lehet Port Alberni erdészvárosa, ahonnan el lehet indulni északra, a Beaufort-hegységbe vagy délre, a Comox-völgyben található bányászváros, Cumberland felé, ahonnan az ösvény a Strathcona Tartományi Parkba vezet. Itt található a Vancouver-sziget legmagasabb csúcsa és egy síterület is.

A nyomvonal legészakibb szakaszai a legnehezebbek, Port McNeill és Port Hardy alaszkai jellegű települései között ölelik fel a partot, mielőtt belefutnának a North Coast Trailbe az utolsó 43 km-en. Cape Scott vad, csendes-óceáni hullámokkal övezett, viharos partjain drámai hangulatú lezárást adnak a túrának.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek