Új, tematikus túraútvonalakat talál a magyar-szlovák weboldalon

A természeti és kulturális értékek bemutatása a célja a Szigetköz és Csallóköz településeit tömörítő Cultractive nevű kezdeményezésnek. A régióban tematikus túraútvonalakat, építészeti látványosságokat és kulturális rendezvényeket kínálnak a helyieknek, valamint Magyarország és Szlovákia területéről érkező turistáknak.

Kerékpárút Győrzámoly és Győrújfalu közöttForrás: Sóhivatal/wikipedia.org

A program két partnervárosa Győr és Dunaszerdahely, ahonnan összesen 11 magyar és 6 szlovákiai kulturális és turisztikai intézmény fogott össze. Míg előbbi város pezsgő kulturális életével, utóbbi gazdag szabadtéri programkínálatával szeretné felkelteni a helyi lakosok, valamint a két ország bármely területéről érkezők érdeklődését. Az együttműködés keretében Szigetköz és Csallóköz régiók természeti és kulturális értékeinek hangsúlyozására 3 nyelven – magyarul, szlovákul és angolul – elérhető tematikus túraútvonalak, továbbá kulturális rendezvénynaptár és interaktív térképek is készültek.

A Cultractive oldalán 58 tematikus túrát találhatnak az érdeklődők, amiből 30 saját fejlesztésű, kifejezetten a program kapcsán tervezett útvonal. Ezek közül 44 kerékpár-, 8 gyalog- és 8 vízitúra található, 7 további városnézőútvonal pedig a régió nagyobb településeinek látnivalóit mutatja be. Az oldalt továbbá folyamatosan fejlesztheti a közösség, bárki létrehozhat újabb túrákat, sőt akár kedvenc látványosságait, élményeit is megoszthatja más felhasználókkal. Bővebb információ: https://www.cultractive.eu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek