Három megújult erdei túraútvonal várja a természetjárókat Horvátországban

  Három megújult erdei túraútvonal várja a természetjárókat Horvátországban, azon belül Rakovica községben, a Barac barlangok területén. A látogatók új oktató táblák segítségével ismerhetik meg a környéket, és mobiltelefonra letölthető tartalmak is színesítik a túrát.

  Három útvonal közül választhatnak a túrázók - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  A túraútvonalak az erdőben élő állatokról kapták a nevüket, így sétálhatunk a farkas-, a hiúz-, vagy akár a medve útján is. A barangolókat az állatok lábnyomai vezetik végig az ösvényeken, amely során az élőhelyükről is érdekességeket tudhatunk meg, ha megállunk az utunkba akadó infó tábláknál.

  A távok nagyon különbözőek: választhatunk 20 perc alatt teljesíthető és három órás útvonalak közül is. Hogy biztosan ne tévedjünk el, mostantól egy telefonra letölthető nyomkövető és digitális térkép segíti a tájékozódást, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy egyszerű legyen használni, és gyorsan le lehessen tölteni a készülékekre - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!