Botrányos-romantikus városvezetésre indulhat egy horvátországi településen

  Könyvbe illő idegenvezetés vette kezdetét Zágráb megye településén, Gričben. Ez a narratív túra a Felső város legszebb részein halad keresztül, Nera narrátor, azaz Nera Keglević grófnő kíséretében – írja a vecernji.hr.

  Talpig feketében várja a város vendégeit a horvát grófnő - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Alina Belych

  A grófnő egy megsárgult lapú, régi könyv hőseként "tér vissza" napjainkba, és úgy dönt, valamikori romantikus-botrányos történetekbe avatja be vendégeit, akik egyúttal megismeretik a város régi arcát és nevezetességeit.

  Ezek a sztorik valójában a település legendái, amelyek grófokkal, hivatalnokokkal, átlagos, de ismert emberekkel történtek meg a régi időkben. Nera grófnő is részese volt egy-egy polgárpukkasztó szerelmi szálnak, de most amellett, hogy főhőse lesz néhány történetnek, mesemondó szerepbe is bújik.

  Az izgalmasnak ígérkező városi séták este nyolc órakor startolnak a griči alagúttól, a Mesničke utcában, amelyeken kortól függetlenül részt lehet venni. A létszám viszont korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges a purgerica@yahoo.com e-mail címen - tudtuk meg a horvát Večernji hírportál cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek