Botrányos-romantikus városvezetésre indulhat egy horvátországi településen

Könyvbe illő idegenvezetés vette kezdetét Zágráb megye településén, Gričben. Ez a narratív túra a Felső város legszebb részein halad keresztül, Nera narrátor, azaz Nera Keglević grófnő kíséretében – írja a vecernji.hr.

Talpig feketében várja a város vendégeit a horvát grófnő - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Alina Belych

A grófnő egy megsárgult lapú, régi könyv hőseként "tér vissza" napjainkba, és úgy dönt, valamikori romantikus-botrányos történetekbe avatja be vendégeit, akik egyúttal megismeretik a város régi arcát és nevezetességeit.

Ezek a sztorik valójában a település legendái, amelyek grófokkal, hivatalnokokkal, átlagos, de ismert emberekkel történtek meg a régi időkben. Nera grófnő is részese volt egy-egy polgárpukkasztó szerelmi szálnak, de most amellett, hogy főhőse lesz néhány történetnek, mesemondó szerepbe is bújik.

Az izgalmasnak ígérkező városi séták este nyolc órakor startolnak a griči alagúttól, a Mesničke utcában, amelyeken kortól függetlenül részt lehet venni. A létszám viszont korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges a purgerica@yahoo.com e-mail címen - tudtuk meg a horvát Večernji hírportál cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek