A forró sivatag közepén rekedt a sérült túrázó

Egy 67 éves természetjáró a Joshua Tree Nemzeti Parkban törte el a lábát. Robert Ringo, aki a kaliforniai La Quintában él, július 9-én túrázás közben esett el, és szerencsétlen módon combcsonttörést szenvedett. Két liter vizet vitt magával, de mobilszolgáltatás nem volt, amin segítséget hívhatott volna. A hőmérséklet július 9-én elérte a 42 fokot, és július 10-én valamint 11-én szintén 41 fok feletti hőmérsékletet mértek. Mivel nem volt semmi más lehetősége, mint segítségért kiabálni, Ringo úr elkezdett filmezni – írja az Insider.

A Joshua Tree Nemzeti Park 1 974 363 hektáron terül el, így szerencséje van a túrázónak, hogy még időben rátaláltakForrás: Jarek Tuszyński/Wikipedia

"Nem tudom, képes leszek-e felállni, de biztos vagyok benne, hogy ma este már keresnek engem" – mondta a videójában. Lehet, hogy ez lesz az utolsó epizód" – tette hozzá. Másnap reggel el tudott mászni egy közeli borókabokorhoz, hogy legyen valami ennivalója. Mielőtt elindult volna a kirándulásra, megosztotta az útvonaltervét a fiával, valószínűleg ez mentette meg az életét. Fia, Ryan Ringo azt mondta, hogy miután nem hallott az apja felől, azonnal jelentést tett az eltűnéséről, és keresést indított a legutóbbi ismert helyén.

Az édesapára végül egy kaliforniai autópályafigyelő helikopter talált rá július 11-én reggel – közölte Dave Smith, a Joshua Tree Nemzeti Parktól. "Noha súlyos fájdalmai voltak és nem tudott járni, jó hangulatban volt, és gyorsan adtak neki inni" – mondta Smith. Ezután a sivatagi regionális orvosi központba szállították, ahol kezelésbe vették a lábát. A sérült a kaliforniai sivatagban eltöltött két napja alatt azt értékelte igazán, hogy nem voltak ott bogarak, ahogy pára sem. "Soha nem jutottam el arra a pontra, hogy azt gondoljam, nem tudom végigcsinálni. A magabiztosságom és a hitem segített" – tette hozzá a póruljárt túrázó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek