Felpezsdült a vízi élet a Ráckevei Duna-ágon

A Ráckevei Duna-ág mentén az elmúlt években számos vízparti, vagy parthoz közeli vendéglátóhely és rendezvénytér nyílt, valamint bővült a bérbe vehető – külön engedély nélkül is biztonsággal vezethető – vízi járművek kínálata is. A hajókirándulások és a kenutúrák mellett legújabb szolgáltatásként egy katamarán is üzembe állt. Csapatépítésre, baráti, családi összejövetelekre, osztálykirándulásokra vagy egy könnyed hétvégi kikapcsolódásra is remek lehetőségeket kínál a környék – írja a turizmus.com.

A Ráckevei-Duna SzigetszentmiklósnálForrás: Solymári/Wikipedia

A Kis-Duna mente TDM szervezésében induló sétahajójáratok a legkedveltebb programok közé tartoznak. Általában áprilistól októberig havonta egy hétvégén, szigetszentmiklósi indulással szerveznek kirándulásokat, a másfél órás hajózástól az egész napos Csepel-sziget kerülő túráig. A programokra előzetes jelentkezés szükséges, a maximális létszám 30 fő/turnus. A másfél órás sétahajózáson a vendégek a szigethalmi holtágakig csodálhatják a Kis-Duna élővilágát és az úszólápokat. Az út során a hajó vezetője tájékoztatást ad a Duna-ág állat-, és növényvilágáról, egyéb érdekességeiről. A következő időpont: Július 26. és augusztus 16. Helyszín: szigetszentmiklósi kikötő, indulási időpontok: 10:00 (07.26. megtelt); 11:40 és 13:30. Árak: 3 000 Ft/fő, 1 500 Ft/3-16 éves gyermekeknek, 1 500 Ft/nyugdíjasoknak. A Csepel-sziget kerülés időpontja: szeptember 5. reggel 8 óra.

A térség állat- és madárvilága is gazdag - llusztrációForrás: Claus Ableiter/Wikipedia

Az aktív kikapcsolódás kedvelői Ráckevéről előre meghirdetett időpontban induló, szervezett kenutúrán – kis létszámú (15-25 fős) csoportban – fedezhetik fel a Ráckevei Duna-ág rejtett kis öbleit, lagúnáit, a táv a család minden tagja számára könnyedén teljesíthető. A szervezett túrák rendszerint tartalmaznak étkezést, továbbá kulturális programot is – kedvelt célpont a Hajómalom Múzeum, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a vízimalmok történetével és őrlésbemutatót is láthatnak.
A szezon folyamán ezek a szervezett kenutúrák indulnak – létszám függvényében – Ráckevén és környékén: Angyal-sziget kerülés: július 19. és szeptember 23. 8.30-tól. Ökotúra a ráckevei vízivilágban: augusztus 9. 8.30-tól.

Túrakenukkal is felfedezhetik a környéketForrás: Picasa/Kis-Duna mente TDM

A Duna-ág azonban önállóan, kíséret nélkül is bejárható. A Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület többféle útvonal-ajánlást állított össze, melyek letölthetők a TDM-szervezet honlapjáról. Ráckevén és Szigetszentmiklóson lehet kenut, túrakajakot, benzin- és elektromos motoros csónakot bérelni, Szigetszentmiklóson és Szigethalmon SUP is elérhető, Ráckevén pedig sárkányhajózásra is be lehet nevezni. Új szolgáltatásként a térségben idén júniusban megkezdte működését egy katamarán típusú, maximum 10 fő befogadására alkalmas hajó is. A Selfie Boat többek között családi eseményekre, legény- vagy lánybúcsúra és romantikus hajókirándulásokra vehető igénybe, de üzleti megbeszélésekre vagy akár fotózásra is bérelhető. A programokról, túralehetőségekről további információ a Kis-Duna mente TDM honlapján érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek