Ezen a hárs-hegyi túrán megismerheti a gyógynövények rejtelmeit

Július 18-án és 19-én a gyógynövények titkaiba vezeti be az érdeklődőket Méhész Ádám. A túra során alapvető ismereteket sajátíthatnak el vadon élő gyógynövényekről. A program segíti a gyógynövények felismerését, helyes gyűjtését, otthoni feldolgozását és alkalmazását. A túrának tehát egyáltalán nem a mennyiségi gyűjtés lesz a célja, mert az jelentősen meghosszabbítaná a séta idejét.

KakukkfűForrás: Edith Huber/pixabay.com

A túra 3 órás, és szakaszosan halad, így az idősebb korosztálynak is teljesíthető. A program végén a résztvevők háromféle gyógyteát kóstolhatnak meg. A részvételi díj 2 000 forint, 6 éves kor alatt ingyenes. Regisztrálni Facebook-üzenetben vagy emailben lehet a gyogynovenyturabudapest@gmail.com címen névvel, telefonszámmal, a regisztrálandó személyek számával és a kiválasztott túra időpontjával.

A találkozó 9:15-kor lesz a Szépjuhászné büfé parkolójánál (1021 Budapest, Budakeszi út 97.), a túravezető fekete rövidnadrágot, fehér pólót és gyékény kalapot fog viselni, nála lehet befizetni a túradíjat. A túra 9:30-kor kezdődik és 12:30-ig tart, ez alatt nagyjából 4 kilométeres kört tesznek meg az erdőben, kisebb pihenőkkel.

Érdemes fényképezőgépet, kamerát, jegyzetfüzetet vinni, herbárium nyugodtan használható a program során. A túrát időjárási körülményektől függetlenül megtartják. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek