Az angol királyi család saját kertjében termesztett gyógynövényes gint dobott piacra

A királynő londoni rezidenciája, a Buckingham-palota piacra dobott egy gint, amelyet a palota területén található gyógynövényekből készítettek. A gyönyörű, áttetsző, világoskék és mintás üvegben pompázó Buckingham Palace Gin 12 növényből készült, amelyek közül többet a Buckingham-palota kertjében termesztenek, köztük a citromverbénát, a galagonyát, a babérleveleket és az eperfaleveleket. A palotakert 30 madárfajnak, több mint 250 vadvirágnak és 40 különböző fának is az élőhely. Az eperfafák ültetése még I. Jakab uralkodása alatt lett népszerű Angliában, amelyeket ma is láthatunk a palota területén.

A Buckingham-palota kapuja és kertjének egy apró szeleteForrás: Mathieu LE MAUFF/Shutterstock

A kis tételű 70 cl-es prémium gin a Royal Collection Trust üzleteiben vásárolhatók meg, melyek ára 40 fontba, nagyjából 15 ezer forintba kerülnek üvegenként. Egy hagyományos gint jéggel, tonikkal és egy szelet citrommal élvezhetjük a leginkább. A 42 százalékos alkoholtartalmú ital a palota hivatalos királyi rendezvényein szintén felszolgálásra kerül. A gin értékesítéséből származó összes nyereség egy bejegyzett jótékonysági szervezethez, a The Royal Collection Trustnak kerül átadásra, amely hozzájárul a királyi gyűjtemény gondozásának és megőrzésének finanszírozásához. A királyi kollekció a világ legnagyobb és legfontosabb művészeti gyűjteménye, és az egyik utolsó, nagy királyi gyűjtemény, amely sértetlen maradt.

A Hampshireben fekvő Highclere kastély, amely a népszerű történelmi dráma, a Downton Abbey helyszíne, szintén saját készítésű ginnel büszkélkedhet, amely a vár kastélyának kertjében található gyógynövények, köztük a levendula és a lime virágából készül. Négyszögletes palackjának alakját a kastély főtornyáról mintázták meg – írja a thedrinkbusiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek