Palackorrú lebegő kikötőkkel gazdagodott a Felső-Tisza

  Nem akármilyen megoldással hasznosítják újra a Tiszából összegyűjtött műanyag hulladékot - a PET Kupa szakemberei és önkéntesei az Aktív Magyarország Program támogatásával kikötőket építettek, amelyek ráadásul a folyómenti településeket is népszerűsítik.

  Kikötöttek az első kenuk a zsurki Palackorrú Lebegő KikötőnélForrás: PET Kupa / Készítette: Molnár Vanda

  A kikötők Tiszakóródon, Zsurkon és Záhonyban épültek fel.

  A kikötő stabilitását fémszerkezet adja, lebegőképességét pedig a Tiszából kigyűjtött pillepalackok biztosítják. A PET Kupa zászlóshajója, a pillepalackokon lebegő PETényi, két tonna hulladékot is elbír a fedélzetén. A megépítésekor szerzett tapasztalok alapján készültek el a lebegő kikötő tervei.

  A palackorrú lebegő kikötőkkel a vízi utak és a parti látnivalók között nyílnak átjárók. A szakemberek biztonságos kikötési lehetőséget nyújtó minipontonokat építettek fel. A lebegő kikötőket rámpa köti össze a parttal, a fedélzeten elhelyezett tájékoztató táblákról pedig kiderül, milyen látnivalók és érdekességek várják a közelben a víz felől érkező túrázókat - írja a Turizmus.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!