Mobil appal és kézikönyvvel népszerűsítik a Tisza-partot

Új mobil alkalmazással és turisztikai kiadvánnyal segítenek a turistáknak, hogy megtalálják a Tisza-part nevezetességeit. Magyarországi és vajdasági egyetemisták gyűjtötték össze a legjobb látnivalókat.

Számos látnivaló van a Tisza-partonForrás: Pixabay / Készítette: Wolfgang_Leistritz

A Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem több mint 100 hallgatója egy kéthetes vízitúra során kereste fel a Tisza-part látnivalóit. Tiszakécskétől egészen Zalánkeménig csónakáztak, mialatt több Tisza-menti település néprajzát, természeti szépségét, tanösvényeit igyekeztek feltárni.

A turisztikailag érdekes helyszínekből turisztikai kiadványt és módszertani füzetet is megjelentettek, továbbá egy mobiltelefonos applikációt is létrehoztak.  

A kis kézikönyv abban segít kiigazodni, hogy melyik településen hol tudnak kikötni. Arról is lehet olvasni benne, hogy milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, milyen látnivalók vannak az adott településen.

A projekt célja, a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonal zöld- és sportturizmusának fejlesztése – tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek