Négyszemélyes túrakenukon járhatják be a Gemenci erdő csodavilágát

Gemencről mindenki hallott már, és azt is tudni lehet róla, hogy rengeteg állat népesíti be az erdőt. A Dunát egykor ilyen árterek övezték, napjainkra viszont csak néhány helyen maradtak meg a folyóparti erdőségek.

A legjobb módja a Gemenci erdő megismerésének, ha vízen járja be a környéket - illusztrációForrás: Élisabeth Clary/Wikipedia

A folyó mellékágain két napot evezve kukkanthatnak be ebbe a varázslatos vízi világba, ahol a ragadozó madarak mellett gémek, kócsagok, fekete gólyák figyelik a túrázókat és viszont, de láthatnak vaddisznókat, őzeket és szarvasokat is.

Az útvonal a vízállástól is függ, a Gemenci-erdő mélyére 4 személyes túrakenukban, Baja-Dunafürdőről indul a túra és oda is érkezik vissza. Íme, a szervező kisfilmje, mely bepillantást enged abba, hogyan is zajlik egy ilyen kirándulás.

Az első napon megismerkedhetnek a kenukkal, illetve gyakorolhatnak is, hogy a délelőtt folyamán vízre szálljanak a Vén-Dunán, és megfelelő vízállás esetén beevezzenek a Cserta-Dunára is. Megkerülik a Koppány-szigetet, közben a Duna kis szigetén a hódok élőhelyét is megnézhetik, majd visszaeveznek a Nagy-Dunára, az indulási helyszínére. Nem megerőltető a táv, és közben többször is megállnak majd.

Délután fakultatív gasztroprogram várja a jelentkezőket. Borkóstolóval egybekötött látogatást tehetnek a szekszárdi borvidéken, a Garai pincészetben, ahol csodálatos panorámában gyönyörködhetnek, miközben megismerhetik a térség jellemzői borait és magát a szőlőbirtokot. Este szabad program lesz, igény esetén tábortűz melletti bográcsozással egybekötve.

Másnap reggel Érsekcsanádról indulnak útnak. Ezután a Rezéti-Dunán evezhetnek, és a vízállástól függően érintik a mellékágakat is. Magas vízállás esetén lehetőségük lesz sétálni vagy beevezni a belső tavakhoz, ahol gazdag madár- és vadvilág tárul a szemük elé. Visszafelé a Rezéti-Dunán megpihenhetnek egy halásztanyán. Végül pedig a Nagy-Dunán visszaeveznek majd az első napi indulási helyszínére.

A kétnapos túra legközelebbi időpontja július 11-12., de októberig szinte minden héten részt vehetnek hasonló eseményen, melynek részvételi díja egységesen 10 000 Ft/fő, a szállás viszont egyénileg fizetendő. További információk az esemény Facebook oldalán olvashatók. A részletes program, a jelentkezési lap és egyéb információk a túra további időpontjairól a vizitura.hu weboldalán érhetők el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek