Járják be a Budai Várat úgy, mint még soha

Barangolás a Királyi Kertekben és a várfalakban címmel a Macskaköves budapesti séták szervezésében vehetnek részt június 6. szombaton egy fővárosi városlátogató sétán. Vízhordó folyosó és öntőház udvar, reneszánsz kert és Triton-kút, Sissi és a kerti pavilonok, Gloriette és Zsolnay kerámiák. Megannyi érdekesség és történet elevenedik meg a múltból, melyet ennek a sétának során fedezhetnek fel, miközben helyszíneit bebarangolják.

A budai vár nagy rondellája dél felőlForrás: Vadaro/Wikipedia


Megtudhatják, hol volt a Vízi-rondella, hová kerültek az ágyúgolyók, mi az a rémes nevű gyilokjáró, hová rejtették a Zsolnay porcelánokat, hol volt a várban teniszpálya, hol buliztak az Ifiparkban és mi volt akkor a kötelező dresszkód. Hogy került mozgólépcső és lift a kertbe, és persze több pontról is gyönyörködhetnek a kilátásban.

A találkozás helye: 1013 Budapest, Clark Ádám tér, 0-ás kilométerkő. Ideje: 2020. június 6. szombat 10:00 óra. A séta időtartama: kb. 2 óra, költsége: 3200 Ft. Audio guide-ot is igénybe vehetnek, melynek költsége 300 Ft. További információkat az esemény Facebook oldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek