Kellemes bringatúra várja hétvégén a hegyek, folyók, tavak szerelmeseit

  Már sokan vágynak egy jó kis bringatúrára. Május utolsó vasárnapján még van lehetőség jelentkezni egy tavakkal, folyókkal, hegyekkel fűszererezett, kellemesen fárasztó tekerésre, ahol útba ejthető a tatai Öreg-tó is. A társaság az Által-ér mentén elkerekezik egészen a Dunáig, visszafelé pedig a Gerecse Tájvédelmi körzet hegyei és völgyei között vezet az út.

  Ez itt az Által-ér völgyi kerékpáros túraútvonal egy részeForrás: Antissimo/Wikipedia

  A kevésbé ismert Által-ér egy Komárom-Esztergom megyei folyócska. 51 km hosszú, vízgyűjtője 120 négyzetkilométer. Pusztavám fölött érkezik be a megyébe, és Almásfüzitő mellet éri el a Dunát. Az itt található régészeti lelőhelyek kétséget kizáróan bizonyítják, hogy hosszabb-rövidebb megszakításokkal, több százezer éven keresztül ősemberek lakhelye és vadászterülete volt e vidék. Gazdag és változatos élővilággal rendelkezett, gyakori volt a medve, ősbölény, ősorrszarvú és a barlangi hiéna is - olvasható a szervező, vagyis a MAKASE weboldalán.

  A május 31-i túra részvételi díja 2000 ft, mely tartalmazza a túravezetést és a szervezést, de nincsenek benne az étkezések és az opcionális belépők, illete az oda-vissza utazás az indulás helyére.

  A túra nehézsége közepes, és olyan gyerekeknek, felnőtteknek szól, akik szívesen vannak a szabadban és nyugodt, kellemes környezetben szeretnének kerékpározni. A táv nem túl nagy, szintemelkedés nincs, így sportos alsó tagozatos gyermekek már részt vehetnek a túrán. Természetesen csatlakozhatnak nem családos túratársak is, akik vágynak egy könnyed, laza tempójú kerékpározásra, sok szép pihenővel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek