Őserdei körülmények között túrázhatnak a Burok-völgyben

Most, hogy a lezárások után ismét útnak lehet indulni, a kirándulók és túrázók is elővehetik a bakancsaikat. Ezúttal a  Bakony érintetlen őserdei szurdokában, az Árpádházi királyok hajdani vadászterületére invitálják önöket, ahol egy rövid túrát tehetnek Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével. A Burok-völgy és az itt található őserdő helyi jelentőségű természetvédelmi terület, ahol fellelhető az erdő természetes állapota. Nehezen járható, ám annál csodálatosabb!

A Burok-völgy látképe a völgyperemrőlForrás: Antissimo/Wikipedia

A szabdalt, nehéz terep megóvta a völgy élővilágát, a különleges klíma pedig számos ritka növény (kosborok, páfrányok) és madár (parlagi sas) létét biztosítja. Medvehagyma-mezők, mohos sziklák, sziklaormok, hatalmas fák és barlangok érintetlenségében gyönyörködhetnek.

Május 23-án szombaton 10 és 16 óra között nagyjából 7 km-t gyalogolhatnak őserdei körülmények, gyakran kidőlt fák között, nehéz útvonalon. A völgy hűvös, magas páratartalomra lehet számítani, ezért fontos kényelmes és megfelelő túrabakancsot húzni. A találkozó Királyszálláson, Nagy-Magyarország Park parkolójában (megközelítés Várpalota felől), a gyülekező 9.45 órától kezdődik. A részvételi díj: felnőtteknek 2.500 Ft, gyermekeknek 1.500 Ft de a túrát csak 8 éves kortól ajánlják. További információkat a szervező, az Erdőajándéka Erdei Iskola Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek