Lezárják a japánok legszentebb hegyét a mászók előtt

A Honshu szigetén magasodó Fuji hegy 3776 méter magas vulkáni csúcsa nem csupán a Japán legmagasabb hegye címet viseli, hanem az ország szimbóluma is. 2020-ban, 60 év alatt először, a döntéshozók úgy határoztak, hogy a hegy összes túraútvonalát egyidejűleg bezárják a koronavírus korlátozások következtében.

Amikor még szabadon mászhattak ...Forrás: Ryan / Unsplash

A Fuji hegyre vezető négy fő túraútvonal közül háromért a Shizuoka prefektúra a felelős, és ők a héten bejelentették, hogy már nem nyitják meg a túraszakaszokat a nyárra. A döntés oka, hogy lelassítsák a vírus terjedését az országban - olvasható a Lonely Planet oldalán.

A hegy általában rendkívül zsúfolt, a távolság betartása itt szinte lehetetlen lenne. A napsütéses időkben rengetegen lennének egymás nyakán.

Nem sokkal Shizuoka után, a Yamanashi prefektúra is bejelentette a lezárást. Így a legnépszerűbb túraútvonal, a Yoshida-ösvény sem lesz már járható idén nyáron. A The Japan Times szerint ez az első alkalom, hogy 1960 óta, amikor a Shizuoka prefektúra megkezdte a három útvonal kezelését, hogy mind a négy túra zárva lesz a hegymászási időszakban.

Az UNESCO kulturális örökségi listáján is szereplő természeti szépséget, csak a tavalyi évben több mint 200 000-en keresték fel a szezonban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek