Épül Európa leghosszabb kerékpáros hídja

Hollandiában megkezdték annak a hídnak az építését, amely Európa leghosszabb biciklis és gyalogos hídja lesz. Az építmény egy tó, egy csatorna, egy autópálya és egy természetvédelmi terület felett húzódik majd, hogy összekössön egy újonnan épült kis települést a hozzá legközelebbi várossal - adja hírül a Guardian.

A híd látványterveForrás: Blauwestad/youtube.com

Az úgynevezett „kék szőnyeg-híd", vagyis a Blauwe Loper 800 méter hosszú lesz, de azt tervezik, hogy 1 kilométeresre hosszabbítják meg. Az első szakasz befejezése karácsonyra várható. A 6,5 millió eurós híd, amely kényelmes, 2,5%-ban emelkedik a legmeredekebb részén, a Groningen tartományban található Winschotent köti össze Blauwestaddal, egy újonnan épült kistelepüléssel.

Erre halad majd a híd:

A hidat csak kerékpárosok, gyalogosok - és denevérek használhatják. Az építmény LED-világítását ugyanis úgy tervezték, hogy segítségével az állatok könnyen megtalálják az utat a közeli természetvédelmi területről az Oldambtmeer-tóhoz. A hidat denevérbarát módon zöld színűre is festik. Az építmény a tervek szerint akár 80 évig is kitart, bár fából készült, amely a közép-afrikai Gabonból érkezett.

Európa jelenlegi leghosszabb kerékpáros hídja egyébként a svéd Sölvesborgban található, a 756 méteres szerkezet a Sölvesborg-öböl mentén húzódik. Viszont mindkét hidat maga mögé utasítja a kínai Xiamen Bicycle Skyway, mely 7,6 kilométer hosszú, és az a Dissing + Weitling nevű, dán cég tervezte, mely Koppenhága 230 méteres hídját, a Bycicle Snake-et (Kerékpár kígyót) is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek