Kerékpározásra biztatnak a tömegben terjedő koronavírus elkerülésére

A biciklizés nem csak egészséges, hanem a tömegből is kiszabadít - hívja fel a figyelmet a Kerékpárosklub közleményében.

Forrás: 齐健/wikipedia.org

„Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben közlekedhetünk a mindennapokban, és a zárt edzőtermekből is kiszabadíthat a kerékpár" – üzeni a koronavírussal való fertőződéstől tartóknak a Magyar Kerékpárosklub. „Kerékpárral egyszerűen, olcsón, dugók és fertőzésveszélytől mentesebben, egészségesebben intézhetjük napi ügyeinket" – mondják.

A már bringázóktól azt kérik, hogy segítsenek ismerőseiknek kipróbálni a biciklizést, legyen szó mindennapi útvonalak felfedezésétől kezdve technikai tanácsokon át szerelési tippekig. „Nem baj, ha eddig nem tekertek. Legyen ez egy lehetőség megváltoztatni a szokásokat! – mondja a biciklizés népszerűsítéséért dolgozó szervezet.

A bringázás elkezdéséhez nyújt segítséget a Kerékpárosklub honlapjáról letölthető Kisokos, amiben a biciklivásárlástól kezdve a mindennapos közlekedésig szedtek össze alapvető gyakorlati tanácsokat és fontos szabályokat. 

A magyar lakosság 84%-a számára egyébként elérhető egy saját vagy megosztott bringa, 67% pedig rendelkezik is biciklivel, derült ki a Kerékpárosklub 2018-as reprezentatív kutatásából. Így a magyarok nagy többsége akár ma bringára ülhet, monják.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek