Bringaparadicsommá alakítják a Sopron-Fertő térséget

Jelentős összegből fejlesztik a kerékpáros turizmust a Sopron-Fertő térségben. A beruházás tizenegy települést érint majd. A projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése, a kerékpáros turizmus élénkítése - írja az MTI. 

Számos fejlesztésnek örülhetnek a bringások - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: 895_The_Studio

Jó hír a két keréken kirándulóknak, hogy megújítják a Sopron és Fertőrákos közötti kerékpárutat, illetve a fertőrákosi Patak sor és a fertőújlaki Fő utca kerékpáros infrastruktúráját is kiépítik. Szintén a projekt része tizenöt kerékpáros pihenőhely kialakítása a térségben, ahová padokat, asztalokat, térképes információs táblákat, helyenként ivókutakat helyeznek el.

A tervek között szerepel az is, hogy három helyszínen szenzoros forgalomszámláló-eszközöket állítanak fel, emellett új kerékpárokat, informatikai és hangtechnikai berendezéseket, szervizcsomagokat, valamint rendezvények lebonyolításához szükséges eszközöket szereznek be.

Érdekesség továbbá, hogy a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevezeti az Európai Kerékpáros Szövetség által is ajánlott BikeFriendly nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszert, amely egyben a program nemzetközi minőségbiztosítása is.

Hogy népszerűsítsék az új kerékpáros útvonalakat és szolgáltatásokat, egy mobil alkalmazást és kerékpáros turisztikai portált fejlesztenek, de rendezvényeket is szerveznek a felturbózott bringautak széles körű ismertetésére.

A beruházás Fertőbozt, Hidegséget, Fertőhomokot, Hegykőt, Fertődöt, Sarródot, Sopront, Sopronhorpácsot, Zsirát, Röjtökmuzsajt és Büköt érinti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek