Tavaly kedvenc úti cél volt a Millenniumi kilátó és a lillafüredi barlangok

  Az utóbbi évek legkiemelkedőbb évét zárta tavaly a Bükki Nemzeti Park, ugyanis több mint 200 ezer vendéget fogadtak az ökoturisztikai bemutató- és a szálláshelyein. A fejlesztések tovább folytatódnak – olvasható a Turizmus.com cikkében.

  Festői látvány LillafüredrőlForrás: Gyöngyvér Fábián/Pixaby

  Különösen sokan látogatták a szilvásváradi Millenniumi kilátót, valamint a lillafüredi barlangokat. Új bemutatóhelyet nyitottak a szomolyai kaptárköveknél, ahol áprilistól december végéig, több mint 11 ezer vendég fordult meg.

  Az elmúlt év újdonságai közé tartozott, hogy a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben elkészült a Szalakóta-tanösvény tíz állomáshellyel.

  Felújították a Borostyán Panziót Répáshután, valamint októberben megnyitották Bükkszentkereszten a Geopark Panziót is aminek a felújítása jelenleg is tart. 2019-ben fontos fejlesztéseket valósítottak meg a szlovák határnál levő Ipolytarnócon, ahol interaktív elemek segítségével a terület múltját ismerhetik meg az érdeklődők az Idősíkok című kiállításon. A gyerekek pedig digitális homokozóval mutatják be a földtörténeti változásokat.

  Februárban kezdik meg Répáshuta közelében a Rejteki Kutatóház felújítását. Tavasszal további két bemutatóhelyet is nyitnak. Az egyik Mátrafüreden, a Harkály-ház, ahol hazánk legmagasabb hegyvidékének természeti értékeit interaktív elemekkel mutatják be a vendégeknek. A másik Hollókőn, az ó-faluban levő egykori tájházban lesz, ahol ugyancsak interaktív elemek segítségével ismerhetik meg a látogatók a Natura 2000-es területek értékeit.

  Februártól decemberig 12 tematikus programot hirdetnek az ipolytarnóci őslábnyomok történetéről.

  2017-ben ötven település összefogásával alakult meg a Bükk-vidék Geopark, amely ma már több mint száz települést foglal magában és idén pályázik az UNESCO Globális Geopark címre

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!