Látogatóközpontot kap a Lóczy-barlang, és akadálymentesítik a Hegyestűt

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete, a mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el – írja az MTI a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közleménye alapján.

Lóczy-barlangForrás: Solymári / Wikipedia

Az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat.

Mindeközben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.

Hegyestű, MonoszlóForrás: Travelo / Csikesz Mariann

A Salföldi majorban a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé, és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert.

Fontos! Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein.

Forrás: Kálló Péter / Travelo
A legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni
Séta a ciprusok alatt, lépcsőzés a bazaltvulkán tetejére, sétakocsikázás hazánk egyik legkisebb, festői szépségű falvában, és túrázás a vár legfelső fokára, ahonnan a tapolcai tanúhegyekre is rálátni – ezt az arcát a Balatonnak a tavaszi és őszi hónapokban élvezhetjük igazán. Amíg nem tehetik meg, hogy személyesen is meglátogassák a Badacsonyi borvidék misztikus szépségű helyeit, addig olvassanak róluk ebben a cikkünkben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek