Meseerdő és mezítlábas ösvény nyílt az Aggteleki Nemzeti Parkban

Interaktív tájház és közösségi tér, meseeredő szabadtéri oktatótérrel, mezítlábas ösvény – ezek a főbb elemei annak a nagyszabású turisztikai fejlesztésnek, amelyet az Aggteleki Nemzeti Park szélén fekvő Trizsben valósítottak meg - adja hírül a turizmus.com.

Trizs környékeForrás: Lajos Móricz/pixabay.com

A beruházás keretében Trizs egyik legrégebbi épületében, a település központjában létrehozták a Hagyományok Házát, ami interaktív tájház és közösségi tér is egyben. Az udvaron egy csűrt építettek, ahol a turisták helyi termékeket, például lekvárokat, szörpöket kóstolhatnak.

Itt mutatják be a helyi lakosok által adományozott régi bútorokat és használati tárgyakat, a konyhában pedig olyan kemencét építettek, ahol gasztronómiai bemutatókat tarthatnak. Kézműves foglalkozásokra is várják az érdeklődőket, akik többek között a szövéssel, fonással, fafaragással, kosárfonással, hímzéssel ismerkedhetnek meg, és mézeskalácsot is készíthetnek.

Meseerdő és mezítlábas ösvény

A háztól indul a mintegy három kilométerre levő, önkormányzati tulajdonú erdőbe vezető út. Ez a turisztikai fejlesztés másik fontos része, ahol úgynevezett meseerdőt rendeztek be, amiben túrázni legalább fél napos programot jelent. Egy mesés történeteket idéző narrátor és saját fantáziájuk segítségével a résztvevők egyedi kalandok részesei lehetnek.

A fejlesztés során egyebek között mezítlábas ösvényt és játszóhelyet is kialakítottak a gyerekeknek. A meseerdőben még folyik a munka, az öregebb fák környékén tisztásokat, utakat, pihenőhelyeket alakítanak ki. A bejáratnál esőbeállót építettek és erdei bútorokat helyeznek el, és lesz magasles is, melyet kilátópontként használnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek