Itt félelem nélkül túrázhat a farkasokkal teli erdőben

A Predators of the Heart Sanctuary egy állatmenhely Washington államban, közvetlenül a kanadai határ mentén, a Fidalgo-szigeten, Anacortesban. Tehát az amerikaiaknak és a kanadaiaknak egyaránt közel esik, így lehetőségük nyílik, hogy ha kedvük akad, barátságos farkasokkal sétáljanak vagy ölelkezzenek ezen a szigeten – írja cikkében a Bored Panda.

Forrás: predatorsoftheheart.com

Az állatok megmentésére és tartására szolgáló menhely csak azokat a példányokat tartja ott, amelyek velük akarnak élni, illetve amiket nem lehet visszaengedni a vadonba, ezért biztonságos és egészséges környezetre van szükségük életük hátralévő éveiben.

A nonprofit szervezet nagyon szigorú előírásokat betartva gondoskodik a védett állatokról. A farkasok rettentően barátságosak, élvezik az emberek társaságát, boldogan hagyják, hogy simogassák őket. 

Az arizonai állami egyetem professzora, dr. Wynne szerint a legtöbb farkas általában nem viselkedik olyan barátságosan, mint a washingtoni menhelyen. Ugyanakkor "egy vadállat felnevelhető úgy, hogy barátságosan reagáljon az emberek közelségére".

Forrás: predatorsoftheheart.com

 A menhelyet 1998-ban nyitották meg egy 10 hektáros területen, ahol az állatok szabadon barangolhatnak. Ahhoz, hogy ezekkel a kedves lényekkel együtt mászkálhassanak, egy 2 órás vezetett túrán kell részt venniük, ami körülbelül 200 USA dollárba, azaz nagyjából 60 ezer forintba kerül, viszont  a programon szigorúan csak 18 éven felüliek barangolhatnak a farkasokkal teli erdőben.

Általában napi 2 túrát indítanak a hét 6 napján, hiszen a farkasok is pihennek vasárnap.

Ami azt illeti, igen népszerű ez a program, így gyakran várólistára kell feliratkozni. A menhelyen nem csak a farkasok élnek: róka, puma, egyéb emlősök, hüllők és ragadozó madarak otthona is egyben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek