A gésanegyed nem kér többet a fotózásból

Kiotó több, más nagyvároshoz hasonlóan küzd a turistadömpinggel, mely a megszokott, helyi életmódot is egyre inkább megnehezíti. A város történelmi gésanegyede, a Gion szűk sikátoraival és festői teaházaival különösen népszerű a látogatók körében, az ittenieket azonban egyre inkább zavarja a látogatók áradata és viselkedése - írja a CNN.

Forrás: Michelle Maria/pixabay.com

Ennek jegyében az itt lakók megszavazták, hogy tilos legyen fotózni az utcákon. A rendelkezés megszegéséért 92 dolláros büntetés jár, bár az még nem világos, hogy hogyan fogják betartatni a szabályt, mely október 25-től lépett életbe.

A panaszok között egyébként olyasmik szerepeltek, minthogy a turisták engedély nélkül készítettek fotókat a gésákról, olykor egészen odáig merészkedve, hogy követték őket vagy megráncigálták a kimonójukat, de olyan is volt, aki csak úgy belépett valamelyik lakásba.

Egy gésa mindennapjai a Gion negyedbenForrás: DerWeg/pixabay.com

Japánnak egyébként nem ez az első intézkedése, mely a turisták nevelését célozza. 2017-ban angol nyelvű kalauzt adtak ki arról, hogyan viselkedjen az, aki meglátogatja a szigetországot, és felsorolták a tiltott tevékenységeket, mint például az ittas biciklizés vagy a közterületen történő dohányzás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek