Ezek a világ legszínesebb fái

  Nem a szeme káprázik, ezek a fák valóban a szivárvány színeiben pompáznak. A szivárvány eukaliptusz, hivatalos nevén Eucalyptus deglupta világszerte ismert fényes, neoncsíkos kérgéről. Sajnos azonban messze kell utaznunk, ha ilyen fák között szeretnénk sétálni. 

  Forrás: SEAN D THOMAS/Shutterstock

  Ezek a fák a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Pápua Új-Guineában őshonosak, de megtalálhatók az USA-ban, pontosabban Kaliforniában, Texasban, Floridában és Hawaiin is.

  Forrás: Jef Wodniack/Shutterstock

  A szivárványhatás akkor jön létre, amikor a kéreg minden évszakban lepattogzik a fák törzseiről, feltárva az alattuk látható friss, élénkzöld részt. Ahogy a kéreg rétegei érlelődnek, kék, lila, narancs és piros árnyalatúvá válnak.

  Forrás: Paxson Woelber/Wikipedia

  A szivárvány eukaliptusz fák a nyirkos, párás helyet kedvelik és évszakonként közel egy métert is növekedhetnek. Őshonos környezetben közel 80 méter magasra nőnek, az Egyesült Államokban azonban maximum 40 méter magasak lesznek. Ezek a fák nem csupán szép látványt nyújtanak, a leveleikből kinyert olajok pihentető, és gyógyító hatásúak – írja cikkében az Insider.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!