A tradicionális fa tetejére épült lombházakat idézi ez a bali hotel

  Bali buja trópusi erdejében épült egy olyan hotel, amelyben a lombok közül nézhetjük a csillagokat, a levegőben jógázhatunk, miközben az épület környezeti hatása miatt sem kell aggódnunk.

  A szálloda ötlete attól a bali származású Alexis Dorniertől való, akit elsősorban trópusi építészetéről ismer a szakma, és már a korábbi terveinél is a természettel való minél teljesebb összhangra törekedett. A most épült hotel egyik legizgalmasabb vonása, hogy a tradicionális fa tetejére épült lombházakhoz hasonlóan a lakótereket elemelte a földtől, így az épület környezeti hatása még kisebb, írja az Inhabitat.

  A legtöbb új épület a szigeten betonból készül, és az általuk nyújtott élmény nem kifejezetten változatos. Alexis Dornier egy könnyebb építészeti struktúrát szeretett volna létrehozni, ami természetes módon ágyazódik be a trópusi erdőbe, írja az Archdaily.

  Tradicionális fa tetejére épült ház, kilátással az Atun beach-reForrás: PhotoSunny / Shutterstock.com

  Lift Treetop Boutique Hotel szálloda a népszerű turistacélpont Ubud közelében lévő Penestanan falujában található. Bár mindhárom épület náddal fedett, franciaággyal és saját fürdővel várja a vendégeket, és közvetlen kapcsolatot biztosít a természettel.

  A házak építőanyagai és elrendezésük teljesen különböző. Egyiküknél a jávaiak hagyományos építkezési módszereit alkalmazták, és rengeteg rattanból és újrahasznosított fából készült bútorral rendezték be. Van, amelyiknél a tetőt a csillagok és a madarak megfigyelésére alakították ki, a másik nyitott teraszán pedig függőágyban pihenhetünk. Az épületkomplexumhoz számos közösségi tér kapcsolódik: egy szauna, egy úszómedence, és egy földtől elemelt plató, ahol még jógázhatunk is. További illusztráció a szálloda honlapján található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!