Hamarosan indul a nevezés a Gerecse teljesítménytúrára

  A Gerecse50 - a Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett egyetlen teljesítménytúra, melyet 1982 óta hagyományosan április harmadik szombatján rendeznek meg, idei dátuma április 18.

  Gerecse látképeForrás: Rakaszmisi/wikipedia.org

  A gyalogtúra Tatabányáról indul és oda is érkezik vissza, remek lehetőséget nyújt a Gerecse természeti értékeinek, érintetlen erdeinek és kulturális látványosságainak megismerésére. Az útvonalon számos növény- és állatritkaságot valamint gyönyörű fekvésű falvakat találunk.

  Mint a túra honlapjáról kiderül, összesen 8000 fő nevezését várják, melyek az alábbi arányban oszlanak meg az egyes távok között:
  10 km - 1000 fő
  20 km - 2000 fő
  30 km - 2000 fő
  50 km - 3000 fő

  Az 50 km-es táv útvonala: Tatabánya, Szent Borbála tér – János-forrás – Baji vadászház – Tardos – Pusztamarót – Héreg – Bányhegy – Koldusszállás – Kisréti vadászház – Autópálya-híd – Turul – Tatabánya, Szent Borbála tér.

  A 30 km-es táv útvonala: Tatabánya, Szent Borbála tér – János forrás – Pusztatemplom – Vértestolna – Kisréti vadászház – Turul – Tatabánya, Szent Borbála tér.

  A 20 km-es táv útvonala: Tatabánya, Szent Borbála tér – János forrás – Vaskapu – Vértestolna – Turul – Tatabánya, Szent Borbála tér.

  A 10 km-es táv útvonala: Tatabánya, Szent Borbála tér – János forrás – Vaskapu – Halyagos – Turul – Tatabánya, Szent Borbála tér

  A nevezési díjak táv szerint növekvő sorrendben 1500ft, 2000ft, 2500ft és 3000ft. Ezekből a díjakból TEKA-kártyával 20% kedvezmény érvényesíthető az előző évekhez hasonlóan. A rajt és a cél idén is a Szent Borbála tér Tatabányán.

  A nevezés jövő hétfőn 10 órakor indul, addig napról-napra további hasznos információkat találnak az esemény honlapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!