Két indiai cég városi túrákat szervez a fenntartható divat nyomában

Indiában két társadalmi vállalkozás, a Hara World és a TribesforGOOD összefogott, hogy olyan gyalogtúrákat szervezzen Mumbai partmenti kerületeiben, melyek során a látogatók megismerkedhetnek India égető társadalmi és környezetvédelmi kérdéseivel és az ezekre adott válaszokkal - derül ki a Lonely Planet cikkéből.

Kendők - illusztrációForrás: 4cruzetam/pixabay.com

Az egyik túrán, melynek címe a Tudatos divat Colabában, a résztvevők bepillanthatnak abba, hogyan készülnek a ruhák, és hogyan élnek készítőik. A másik túra, melynek címe A fejlődés szerepe Bandra művészetében és kultúrájában, betekintést nyújt India néhány fenntartható gyakorlatába, miközben elősegíti a városban a felelős turizmus kibontakozását.

A Tudatos divat Colabában során a vendégek fenntartható divatüzleteket látogatnak meg és ilyen projektekkel ismerkedhetnek meg, mint például az I was a Sari nevű, melynek keretében hátrányos helyzetű nők terveznek és készítenek kézzel szárikat.

Innen egy órányira északra található Bandra part menti külvárosa, a másik túra helyszíne. Itt található a D-ERT Földboltja, mely háztartási zero waste és komposztmegoldásokat kínál. A túra ugyanakkor bejárja a 17. századi Ranwart, ahol megfigyelhető, hogyan építik be munkájukba a modern művészek a tradicionális elemeket a különféle médiumokon keresztül. Ezután az út az Anokhi textilüzlethez vezet, ahol a ruha útját lehet figyelemmel kísérni a vetőmagtól a formatervezésig.

Mint egy utazó elmondta, ezek a túrák egyaránt ajánlhatók azoknak, akik szeretnének tudatos vásárlókká válni, és azoknak, akik szeretnék megismerni Mumbai kevéssé látott arcát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek