Szecessziós csodák, különleges történetek és egy csipet Márai

A Pestbudai Séták szervezésében február 15-én, szombaton 11:00–13:00 óráig az érdeklődők részt vehetnek A virágzó budai narancsfák és egy eltékozolt palota témájú vezetett sétán. A Krisztina tér és vonzáskörzete napjainkban sokak számára csupán egy nyüzsgő átutazó pont a reggeli vagy a délutáni csúcsforgalomban. A századfordulón azonban a budai polgári idill megtestesülése volt. Ezen a sétán időutazásra indulhatnak, hogy felfedezzék a rég elveszett, boldog békeidők helyszíneit, történeteit.

Krisztinaváros 1875-ben: előtérben a Budai Színkör épülete, középen a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomForrás: Saly Noémi, Fortepan/Wikipedia

Krisztinaváros jelene és múltja számtalan izgalmas kérdést rejt. Mi köti össze a budai narancsfákat és az Ördög-árok legpokolibb táncát? Mi történt a Karátsonyi grófok elveszett palotájával? Hogyan zajlott egy különleges templombővítés a 40-es években? Hol lehetett Haraszty Micit habbal kapni, na és kinebájnt? Kié volt az ország első műtermes villája? Hogyan látta Márai Sándor Krisztinavárost? Hol fogadott egymásnak örök hűséget Gróf Széchenyi István és Crescence grófnő? Vajon hová tűnt a Budai Színkör? Ezen a sétán ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak - olvasható az esemény Facebook oldalán. 

A séta hossza kb. 120 perc, a sétavezető pedig Bárdi Sára, művészettörténész lesz. A részvételi díj 3500 Ft.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek