A budapestiek télen is szívesen rollereznek

A közösségi e-rollermegosztó Lime összesítette az első budapesti téli időszak tapasztalatait a legkedveltebb útvonalakról és a legnépszerűbb időszakokról. Ezekből arra következtettek, hogy a különböző időjárási tényezők, mint az eső vagy a mínuszok csak kis mértékben befolyásolták az elektromos roller használatot. A legtöbb esetben a rollereket az "első és utolsó kilométer" megtételéhez használják, például a villamosmegállótól hazáig – tudtuk meg a Lime sajtóközleményéből. 

Csak két estére, a havazások miatt függesztette fel a Lime a szolgáltatástForrás: Jane Biriukova/Shutterstock

A karácsonyi időszakban, amikor a tömegközlekedési eszközök egyáltalán nem, vagy csak korlátozott ideig közlekednek, a városlakók jellemzően autóba ülve jutnak el a város egyik feléből a másikba. A legutóbbi Lime felhasználási adatokból kiolvasható, hogy a budapestiek szívesen választották a környezetbarát alternatívát: karácsonykor és szilveszter napján az e-rollerek használatának aránya 46 százalékponttal magasabb volt egy átlagos téli naphoz képest.

A belváros, a körutak és az Andrássy út környéke voltak a téli időszak legtöbbször felkeresett rolleres útvonalai.

 A rekordot a téli időszakban december 31-én jegyzik pár órával a szilveszteri mulatságok kezdete előtt. A legtöbb felhasználó úti célja a városközpont volt, ahol különböző programokon vehettek részt később az est folyamán. A téli időszakban az eddigi enyhe időjárás elősegítette a biztonságos közlekedést, azonban a december eleji havazások idején a Lime felfüggesztette szolgáltatását két estére, hogy biztosítsa a felhasználók testi épségét.

Ez az első tél a Lime budapesti indulása óta. Jó azt látni, hogy a fenntartható közlekedés iránt elkötelezett városlakók télen is használják az elektromos rollereket" – mondta el Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek