Újra igénybe vehető a természetjárók vasúti kedvezménye

A MÁV és a GYSEV vonalain idén 20 százalékos utazási kedvezményt vehetnek igénybe a Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott, névre szóló Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) birtokosai - derül ki a MÁV közleményéből.

Forrás: MÁV Zrt./wikipedia.org/

A péntektől vasárnap éjfélig tartó időszakokra érvényes kedvezmény kizárólag a MÁV applikációval vásárolható meg. A jegyvásárláskor fel kell tüntetni a TEKA kártyaazonosítót a MÁV mobilalkalmazáson belül erre a célra szolgáló mezőben.

A kedvezményt kizárólag belföldi utazásra, másodosztályra lehet igénybe venni, első osztályú kocsiban történő utazáskor meg kell fizetni a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonat igénybe vétele esetén pedig az igénybevett vonat típusának megfelelő felár díját. Retúrjegyként nem lehet megvenni, csak egy útra szóló jegyként, azaz visszafelé újabb utazásként kell megváltani a menetjegyet.

Regionális viszonylatban a MÁV applikáción keresztül váltott 20 százalékos TEKA kártya kedvezményen túl, további 10 százalékos kedvezmény is felhasználható, ám a csúcsidőn kívüli, peremidős (a menetrendi keresőben @ jellel megjelölt) vonatoknál a 20 százalékos TEKA kártya kedvezményen túl nem lehet további 10 százalékos kedvezményt igénybe venni. A jegy Budapest-bérlethez vagy Budapest-jegyhez váltott csatlakozó jegyként sem váltható meg.

A kedvezményre való jogosultág igazolásához jegyellenőrzéskor fel kell mutatni az érvényes TEKA-kártyát. Ennek hiányában a kedvezményes jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre, vagy az utast megillető kedvezményt figyelembe véve, egyéb kedvezményes menetjegyre egészíti ki.

A Magyar Természetjáró Szövetség és a MÁV-START egy újabb együttműködése keretében ugyancsak kedvezményesen lehet majd utazni az április 18-i Gerecse teljesítménytúrára. Tavaly erre a túrára 385-en vették igénybe a TEKA-kedvezményt. 2018-ban több mint 18 ezren használták ki az olcsóbb utazási lehetőséget, de a 2019. január 31-ig érvénybe lévő korábbi szerződés alapján még tavaly januárban is 1100-nál több kedvezményes jegyet értékesített a MÁV-START a TEKA-kártyásoknak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek