Varázslatos jégbarlangokat fedeztek fel Izlandon

  Einar Rúnar Sigurðsson túravezető nemrégiben három varázslatos jégbarlangot fedezett fel az Izland délkeleti részén találhatóa Skeiðarárjökull-gleccserben - adja hírül az icelandmonitor.mbl.is.

  Mesebeli világ tárul felForrás: Ragnar Axelsson/RAX/mbl.is

  „A legnagyobb barlangnak gyönyörű, kék árnyalata van, és napfelkeltekor különösen szépek a fények itt" - mondta Sigurðsson, aki az elsők között indított vezetett túrákat izlandi jégbarlangokba. Mióta szűk egy évtizede elkezdte ezt a műfajt, a kereslet gyorsan nőtt. Persze, több cég is ajánl hasonló programokat, és évente több ezer külföldi turista érkezik a gleccserekhez. A legnépszerűbb jégbarlangok előtt hosszú sorok kígyóznak, Sigurðsson viszont mindössze néhány fős csoportokra tervezi eseményeit.

  Az újonnan felfedezett jégbarlangok Skaftafelltől 13-15 km-re helyezkednek el, és gyalogosan nehezen megközelíthetők, az Atlantsflug légitársaság helikopterei viszont innen nem messze teszik le a látogatókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!