Izgalmas, vízben gázolós, csendterápiás túrán figyelhetik meg az állatokat

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából egy gumicsizmás ártéri túrán ismerhetik meg ezen területek élővilágát február 1-én, szombaton. A Rakamazról Tokajba tartó túra során megismerkedhetnek az őzek, vidrák, hódok, borzok, rókák, hattyúk, egyéb vízi-, és ragadozó madarak, valamint a vízben élő állatok (teknősök stb.) életmódjával. Nyomokat olvashatnak a számos érdekességgel fűszerezett útvonalon haladva – tudtuk meg a Tokaj-Turizmus hírleveléből. 

A fotó illusztrációForrás: stafichukanatoly/Pixabay

A túra egy 100 hektáros ártéri területen fog haladni, néhol vizes füves, jeges, tocsogós, időszakos tavakkal, amiket csak a szakvezető ismer, ezért kérnek minden résztvevőt, hogy ne szakadjanak le a csoporttól és ott haladjanak, ahol a szakvezető mondja. Másrészről az ott élő vadállatok élőhelyén, azok nyugalmának megzavarása nélkül, halkan, lesben figyeljék meg őket, ezért ez egy csendterápiás egészségmegőrző túra is egyben. Ezt a túrát azoknak ajánlják, akik szeretnének kimozdulni a szürke hétköznapokból, nem érzik magukat képesnek egy hegyi túrához, viszont minél több látnivalóban gazdag és izgalmas élménnyel szeretnének hazatérni.

Találkozó: február 1. szombaton 08:00 órakor Nyíregyházán, a vasútállomáson. Utazás: a 08:38-kor induló személyvonattal, érkezés Rakamazra 09:10-re, innen túráznak át Tokajba. Hazaindulás: a Tokaji vasútállomásról. 

A túra részvételi díja: 3000 Ft/fő (egységesen), mely tartalmazza a szakvezetést és szervezés költségeit. A túra kicsi gyermekeknek nem javasolt a terepi nehézségek és a hossza miatt. Nagyobbaknak élő biológia óraként is hasznos. Kutya nem hozható!  Jelentkezési határidő: január 31. 14:00 óra. Bővebb információt az esemény Facebook oldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek