A kacsamájra és a tokaji aszúra építik kínálatukat a legjobb éttermek

  A 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálán mutatkozott be a „Made in Hungary" Top Gasztronómia Társulás, melyet a Dining Guide és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia hívott életre. A társulásban 20 hazai étterem vesz részt, célkitűzésük pedig az, hogy a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg is elismert alapanyag kettősöket összekapcsolja a legjobb magyar séfek teljesítményével, és ismét keresetté tegye azokat a hazai vendégek előtt is.

  A MÁK Bistro 2018-as, VI. MÁD@MÁK rendezvényének ritka Tokaji Aszú válogatása. Érlelt desszertborok egészen 1990-től.Forrás: MÁK Bistro / facebook.com

  Az első ilyen alapanyag páros a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú lesz. A két finomság a topséfek kezében egy „Made in Hungary" elnevezésű fogássá változik. Az ételkreációkat 2019. február 26. óta megtalálják a TOP20 étterem étlapjain, a „Made in Hungary" logó alatt.

  A társulásban résztvevő éttermek között ott van az Anyukám mondta, a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, a Mák Bistro, az Olimpia Vendéglő, a Salon, a Tama, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina által, mindössze fél éve nyitott fine dining étterem, a Stand is, mely a Volkswagen-Dining Guide gálán megkapta az Év Étterme díjat. A résztvevő éttermek teljes listáját, valamint a kacsamáj és aszú kompozíciókat megtalálják a Dining Guide oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek