Új rekord született: tavaly ennyien utaztak világszerte

Mintegy 1,5 milliárd nemzetközi turistát vett nyilvántartásba 2019-ben az Egyesült Nemzetek Turisztikai Világszervezete (UNWTO), ami minden eddigi rekordot megdönt – írja a Beaking Travel News. 

Forrás: Free-Photos/Pixabay

Az átfogó jelentésben az UNWTO legutóbbi turisztikai felmérése szerint az utazók száma már tizedik egymást követő éve folyamatosan nő. Ez a szám négy százalékkal nőtt 2018-hoz képest és hasonló növekedés várható 2020-ban is.

A nagyobb sportesemények, köztük a Tokiói Olimpia és olyan kulturális események, mint például a Dubai Expo 2020 várhatóan pozitív hatással lesznek a turisztikai ágazatra.

A Brexit körüli bizonytalanság, a Thomas Cook összeomlása, a geopolitikai és társadalmi feszültségek, valamint a globális gazdasági lassulás mind hozzájárultak a lassabb növekedéshez 2019-ben, összehasonlítva a 2017 és 2018-as rendkívüli mutatókkal. Ez a lelassulás elsősorban a fejlett gazdaságokat, különösen Európát, Ázsiát és a Csendes-óceánt érintette. A jövőre nézve, 2020-ra az előrejelzés szerint három-négy százalékos növekedés várható, ez a kilátás tükröződik az UNWTO legújabb bizalmi mutatójában is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek