A szélsőséges hideg sem állhatja útját az öt hódítónak

Öten vállalkoztak rá, hogy 27 év után először ismét meghódítsák a világ legmagasabb hegycsúcsát a téli szezonban. Az elszánt hegymászóknak, akik közül hárman Spanyolországból, ketten pedig Németországból érkeztek, a Mount Everest (Csomolungma) csúcsáig dacolniuk kell a szélsőséges hideggel, az erős szelekkel, valamint a hó- és jégakadályokkal is.

Forrás: Shutterstock.com

A nepáli turisztikai minisztérium legfrissebb hírei szerint szerint a mászók már az alaptábor területén várják, hogy az időjárási viszonyok kedvezőbbre forduljanak. Az ötfős csoporthoz várhatóan nepáli hegyi vezetők is csatlakoznak majd, de még nem tudni, hogy pontosan hányan - olvasható az ABC News oldalán.

A Mount Everestnek kevesen vágnak neki télvíz idején, bár ezt semmilyen formában nem tiltják a hatóságok. Először 1980-ban, legutóbb pedig 1993-ban érte el valaki a 8850 méter magasan lévő csúcsot az évnek ebben a szakaszéban.

A tavaszi mászóidény áprilistól május végéig tart, utána az időjárási viszonyok már nem kedvezőek. A csúcshódításra is csupán néhány kedvező alkalom szokott kínálkozni májusban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek