Több mint 100 kilométer hosszú túraútvonalat kapott ez a horvát sziget

  Jó hírünk van azoknak, akik a nyáron a horvát Brac szigetet célozzák meg. Egy újonnan kialakított, egyedülálló túraútvonalat fedezhetnek fel, amely az egész szigeten átkalauzolja a kirándulókat.

  A túraútvonal az egész szigetet behálózzaForrás: Shutterstock / Készítette: paul prescott

  Via Brattia elnevezésű hegyi útvonal összesen 135 kilométer hosszan húzódik és behálózza szinte az egész szigetet; áthaladva 12 történelmi emlékhelyen és a sziget legszebb pontjain.

  A pálya érinti Supetar, Mirca, Sutivan, Bobovisca, Lozisca, Milna, Murvica, Bol, Sumartin, Povlja, Pucisca, Postira, Skrip településeket és azok nevezetességeit, valamint a legszebb brači tengerpartokat: Farska, Rasotica, Lovrecina és Smrka vízpartjait.

  Akik komolyabban veszik a túrázást, azok pecséteket gyűjtve tehetik meg ezt a távot, míg a kisebb kalandra vágyók, akár egy bizonyos szakaszt is bebarangolhatnak rövidebb idő alatt - javasolja a horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin. A pálya várhatóan 2020 tavaszától lesz aktív.  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!