Ezeken a helyeken biztosan megtalálja 2020 színét

A közelmúltban a Pantone színazonosító rendszer színszakértői kiadták az év színét 2020-ra. Míg 2019-ben a társaság a korall színt választotta az év színének, idén a klasszikus kék színnel ajándékoztak meg minket.

Az új színről a Pantone azt írja, hogy ez a szín segít abban, hogy az emberek békében és nyugalomban érezzék magukat, amire leginkább szükségünk van amikor átlépünk az újévtizedbe. A kék nyugalmat áraszt, és mivel a vízre emlékeztet, számos tanulmány bizonyítja, hogy megnyugtató hatással van az emberi elmére. A Travel and Leisure cikkében öt olyan helyet választott a világ minden tájáról, ahol garantáltan személyesen is megnézheti a Pantone 2020-ra választott színét.

Görög szigetek

GörögországForrás: Russel Yan/Pixabay

Szinte kihívás nem belefutni a klasszikus kék színbe bármelyik görög szigeten. Ennek oka az, hogy nem csak a tenger, hanem a háztetők nagy részét is ez a szín díszíti.

Havanna, Kuba

Forrás: Dalgis Lopez/Pixabay

Fantasztikus színekkel van tele, ideértve az idei év színét is. A város klasszikus autóit, épületeit, festményeit és még sok mást díszít, nem beszélve lenyűgöző strandjairól, ahol klasszikus kék színű hullámokban mártózhat meg.

Coral Bay, Ausztrália

Forrás: Toby Hudson/Wikipedia

Ausztrália nyugati partja mentén talán itt a leglenyűgözőbb tengerpart Coral Bay-ben. Festői utakon, juthat el a kihalt strandok egyikére.

Blue Hole, Belize

Forrás: Tami Freed/Shutterstock

Semmihez sem fogható az az élmény, amikor először látja a kék lyukat. A víz felett repülve csak a kékszínek minden árnyékát láthatja ahogy megpillantja ezt a hatalmas természeti jelenséget. Titokzatos, mély és gyönyörű. A szerencsések még a kék lyukba tett búvárkirándulásra is eljuthatnak.

Tahoe-tó, USA

Forrás: Andree Cook/Pixabay

A kaliforniai Sierra Nevada-hegység egyik legnagyobb édesvízi tava egész évben klasszikus kék színben pompázik. Kék színe a káprázatos kék eget tükrözi. Nyáron Ideális hely csónakázáshoz, horgászathoz és kempinghez, de télen is lenyűgöző látványt nyújt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek