Kaliforniai folyóban talált rá egy férfi a 13 éve Hawaiin feladott palackpostára

Egy harminc éves biológus, Eric McDermott, épp a Föld Napján önkénteskedett; egy kaliforniai folyó torkolatából szedegette a szemetet San Franciscótól 77 mérföldre, amikor a palackot megtalálta.

Az üvegben egy fekete tollal írt üzenet volt: "Normanban, Oklahoma államban élünk, és ha megtalálod ezt az üzenetet, lennél olyan szíves értesíteni minket? Nagyon szépen köszönjük."

Több mint egy évtizedet utazott a Csendes-óceánon a palacktittifab/pixabay

Az üzenetet három 4, 7 és 10 éves testvér adta fel, akiknek a neve is szerepelt a papíron, illetve a pontos oklahomai cím, hogy a palackpostát 2006 januárjában vagy februárjában engedték a vízbe, és hogy Hawaiion, írja a Press Democrat.

McDermottnak tehát minden információ a birtokában volt, hogy megtalálja a családot. Hónapokkal később sikerült is neki. És a történet ezen a ponton sem mindannapi, ugyanis nem máshol, mint néhány kilométerre onnan, ahol megtalálta a palackot. A család ugyanis eredetileg a kaliforniai Santa Rosából származott, de egy pár évre Oklahomába költözött, ekkor történt a Hawaii nyaralásuk is, amikor a palackot a vízre bocsátották. Később azonban visszaköltöztek Kaliforniába.

A világ rejtélyes módon működik, meséli McDermott, akit még most is ámulatba ejt a véletlen egybeesés: "Mi ennek az esélye".

"Valószínűleg egy millió különféle hely van, ahol landolhatott volna" – mondta John Langier óceánográfia professzor, egy kaliforniai óceánkutató központ munkatársa. "Ez csak egy ezek közül, tehát valóban kicsi a valószínűsége."

Langier szerint a palack Hawaiitól feltételezhetően először délre indult, majd nyugatra, a Fülöp-szigetek és Ázsia felé, esetleg meglátogatta a Nagy csendes-óceáni szemétszigetet. Lehet, hogy az óramutató járásával ellentétes irányt vett és az az Alaszkai-öböl felé utazott mielőtt megérkezett volna a kaliforniai tengerpartra.

A gyerekek most 17, 20 és 23 évesek, egyikőjük most fejezte be a főiskolát, egy másik pedig már házas.

A palackposta ötlete a család egy idős barátnőjétől származott, aki nagyon szeretett utazni és aki maga is vagy tíz palackpostát adott fel, mondta a lapnak Brian Bricker, a gyerekek édesapja. Úgy gondolta, izgalmas lenne a Bricker gyerekeknek, ha egy napon valaki a világból felkeresné őket, hogy megtalálta az üzenetüket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek