A franciák új nemzeti parkjában lévő fák már a forradalmat is látták

  Vadonatúj nemzeti parkot avattak a napokban a franciák. A hely neve, mely körülbelül három órás utazásra fekszik Párizstól, Parc National de Forêts de Champagne et Bourgogne.

  A kép illusztrációForrás: jplenio/Pixabay

  Az ország 11. nemzeti parkja 2 500 négyzetkilométer. A hatalmas terület Burgundia és Champagne régió határán fekszik; elsősorban a természeti táj változatossága és kulturális öröksége miatt nyilvánították nemzeti parkká. Csak hogy egyetlen példát említsünk: a területen fáinak 80 százaléka olyan lombhullató erdő, mely már a francia forradalom idejében is létezett és lélegzett.

  Összesen több mint 2000 kilométer túraútvonalat lehet bejárni és bő 700 kilométert lehet lecsorogni - mondjuk egy kajakban - a nemzeti park vízi útjain. A területen 127 közösség él, ami körülbelül 28 000 lakost jelent. A kirándulók megállhatnak pihenni és vásárolni a kis helyi boltokban, vagy épp szétnézhetnek valamelyik itt található régészeti parkban is.

  A nemzeti park megnyitását komoly előkészítő munka előzte meg, most pedig arra számítanak, hogy két-három éven belül a jelenlegi 30 ezerről körülbelül 100 ezerre fog ugrani a látogatók száma, írja az AFAR.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek