Különleges sarok készült a montenegrói nemzeti parkban

  Új információs sarok nyílt montenegrói Kolašinban, ahol a turisták a környék látnivalóiról és a nemzeti parkokról szerezhetnek behatóbb ismereteket - írja a Montenegrói RTV hírportál.

  Montenegró, Biogradska GoraForrás: Shutterstock / Készítette: ollirg

  A sarok a „Biogradska gora" nemzeti parkban található medvemegfigyelési projekt része, és egyik célja a természetközpontú turizmus fejlesztése. A projekt egyben támogatja a medvék élőhelyének a védelmét és fejlesztését is, valamint hozzájárul az orvvadászat megelőzéséhez.

  A „Biogradska gora" oktatási sarkát elsősorban diákoknak szánják, de szívesen fogadják a kíváncsi turistákat is. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a védett területek értékeibe és az ökoturisztikai fejlesztésekről is informálódhatnak, emellett a montenegrói sípályák kínálatairól is többet megtudhatnak - számol be róla a cikk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!