A Montenegrói óváros a világ egyik legjobb úticélja a Forbes szerint

Kotornak van az egyik legszebben megőrzött óvárosa, ezért került a Forbes magazin „Top 20 desztináció, amelyet 2020-ban meg kell látogatni" elnevezésű listájának 13. helyére - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

 

Kotor, óvárosForrás: Pixabay / Készítette: katerina120289

Mint írják az indoklásban, Montenegró az Adria rejtett kincse, és egyre közkedveltebb mediterrán nyaralóhellyé válik. Manapság már nem úgy beszélnek az országról, mint Horvátország szegény szomszédja, Montenegró folyamatosan fejlődik, és egyre többen látogatják.

Az Aman Sveti Stefan, a legnagyobb luxusigényeket is kielégítő hotel magasabb szintre emelte a montenegrói vendéglátást, a Marriott International pedig nemrég jelentette be, hogy a Ritz-Carlton luxushotel-láncot Montenegróba kívánja hozni 2023-ban - írja az amerikai lap.

Az oldal mindenkinek javasolja az országban való kikapcsolódást, aki szereti a hegyi túrákat és kalandokat, vagy esetleg csak lazulni szeretne a párjával, kicsit nyugodtabb körülmények között.

A cikk szerint Kotort semmiképp nem szabad kihagynunk, ugyanis az egyik legjobban megőrzött óvárosnak ítélik az Adrián, ahol sok templomot és múzeumot járhatunk körbe.  

A Forbes listáján az első helyet az arizónai Amangiri érdemelte ki, ezt követi az olaszországi Palermo, majd a dél-afrikai Cape Town.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek