Az Őrség képviselői meglesték, mi várja a természetjárókat Montenegróban

Montenegróban jártak az Őrség Nemzeti Park képviselői, meglesték a Durmitor Nemzeti Parkot és a Skadari-tó környékét, feltérképezték a látnivalókat és tapasztalatot cseréltek a helyi parkok vezetőivel.

Durmitor Nemzeti ParkForrás: Shutterstock / Készítette: Zick Svift

A látogatás célja az volt, hogy a magyarok is megismerjék Montenegró kulturális és természeti értékeit, az idegenforgalmi kínálatát és a helyi öko-turisztikai fejlesztéseket. Amellett, hogy tapasztalatot gyűjtöttek, a magyar természeti értékeket is bemutatták Montenegróban. 

Az összejövetelen téma volt a természetes alapanyagból készült termékek, valamint az aktív turizmus népszerűsítése is, amelyek nagy hangsúlyt kapnak a jövőben Magyarországon és Montenegróban is.

A montenegrói Durmitor Nemzeti Park látnivalóit is feltérképezték: a látogatókat itt rengeteg gyalogtúra útvonal várja, és a túrázás közben lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek a Prutaš és a Škrčka-völgy felé. A Skadari-tó környékén szintén kellemes környezet várja a látogatókat, akik akár hajóra pattanva is feltérképezhetik a tájat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek