Ingyen bejárható, kör alakú lombkorona-ösvény nyílt a Gerecsében

  Süttő és Tardos községek határán a Gerecse Tájvédelmi Körzetben egy korábbi kőfejtő területén kialakított lombkorona-ösvényt adták – írja oldalán a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

  A kör alakú, 44 méteres átmérőjű és összesen 105 méter hosszan bejárható tanösvény a völgypart két oldaláról indul, és egy időszakos vízfolyás felett ível át. A lombkorona-ösvényt 9%-os lejtésű szakaszokkal és vízszintes síkú pihenőszakasszal alakították ki, legnagyobb magassága a talajszinttől számítva 11 méter.

  Forrás: Bp-erdo.hu

  Tervezői a fémvázú tartószerkezethez a járófelületek anyagaként tölgyfát választottak, és mivel a közelben található a Vöröshíd nevű kirándulóhely, ezért az egész fémszerkezetet vörösre festették. A tanösvényen tájékoztató táblákat helyeztek ki, amelyek az erdőt látogatóknak segítenek megismerni a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát, de betekintést nyújtanak a táj kultúrtörténeti fejlődésébe és élő környezetének átalakulásába is. Az ingyenesen látogatható sétány gyalogosan és kerekesszékkel is bejárható.

  Ez pedig már a vadászpanzióForrás: Bp-erdo.hu

  A tanösvénnyel egy napon adták át az onnan alig egy kilométerre található, felújított Alsóvadácsi vadászpanziót is. A panzióban most már minőségi szálláshely várja a vadászni vagy kikapcsolódni vágyó családokat és természetjárókat – teszi hozzá a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!