Megállapodás a Gerecse Natúrpark megalapításáról

Megállapodás a Gerecse Natúrpark megalapításáról

A Gerecse Natúrpark megalapításáról írt alá együttműködési megállapodást 29 település és 17 különböző szervezet a tervezett natúrpark földrajzi középpontjának számító Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten - tájékoztatta a szervezet képviseletét ellátó Által-ér Szövetség titkára szerdán az MTI-t.

Musicz László elmondta, a natúrpark létesítésével szeretnék elősegíteni, hogy a járásokon is átívelő, térségi szintű ökológiai szemléletű együttműködés jöjjön létre, amely fenntartható és értékőrző tájhasználatot alakít ki, valamint egységes arculatot és marketing támogatást nyújt a tájra jellemző helyi termékeknek és szolgáltatásoknak.

A Gerecse Natúrpark segíti a turizmus különböző formáit, a környezeti nevelés és oktatás eszközeivel hozzájárul a természeti és kulturális értékek, hagyományok megőrzéséhez.

A Gerecse Natúrpark területe Komárom-Esztergom megye mintegy felét érinti, Tata vonalától keletre, 76 611 hektáron, mintegy 162 ezer fős lakossággal. A natúrparkon belül közel 9 ezer hektár országos védettségű terület található, illetve Natura 2000-es védelem alatt áll közel 40 000 hektár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek